Een nieuw leven voor de garage aan de Van Leijdenstraat

Begin 2017 is het idee ontstaan bij een aantal autoliefhebbers om de oude garage aan de Van Leijdenstraat in Voorburg (die veel mensen kennen als de Wittebrug Porsche Garage) nieuw leven in te blazen.
De garage zal volledig worden gerenoveerd en onderdak verschaffen aan een gespecialiseerd garagebedrijf op de begane grond en worden ingezet als stallingsgarage voor ruim 50 klassieke auto’s in de kelder.
 
Er zijn inmiddels al diverse oldtimer liefhebbers die zich hebben aangemeld, waaronder eigenaren met een 60 jaar oude Jaguar, Alfa Romeo en Alvis. De eigenaren van de gestalde auto’s worden automatisch lid van het Eerste Nederlandsche Automobiel Genootschap (ENAG). Het Genootschap organiseert regelmatig ritten en evenementen. Ook kan gebruik worden gemaakt van een ruime lounge op de eerste verdieping.

Voordat het zover is, worden de gebouwen en het terrein onder handen genomen. Aan de buitenzijde wordt o.a. het dak en de overheaddeuren vervangen, de buitenzijde geschilderd en het terrein opnieuw betegeld. De binnenzijde wordt, na het strippen, volledig opnieuw ingericht om aan moderne eisen te voldoen. Begin april heeft een rondgang met de Gemeente Voorburg plaatsgevonden en is er groen licht gekregen voor de plannen. In de zomer zal de feestelijke opening plaatsvinden.